Τα web sites 5 σελίδων πέθαναν

Ενα αποτελεσματικό web site θα έπρεπε να εξελίσσεται μαζί με την επιχείρησή σας.

Σκέφτεστε να παραγγείλετε να φτιάξουν το νέο web site της μικρής επιχείρησής σας ? Πρωτού βουτήξετε στα βαθιά θα πρέπει να σκεφθείτε και να θεωρήσετε το web site σας ως επένδυση και να ενεργήσετε ανάλογα.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σκεφθείτε πολύ την δομή του και κυρίως πως θα σας επιτρέπει την ευελιξία του και την μελλοντική του αναβάθμιση / επέκταση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ WEB SITE

Ενα web site το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της είναι εξ’ ορισμού το ισχυρότερο εργαλείο σας marketing. Είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσετε και να το συνειδητοποιήσετε αυτό γιατί μόνον έτσι θα αναγνωρίσετε πως το web site σας όπως και υπόλοιπες ενέργειες marketing θα πρέπει πάντα να αλλάζει και να εξελίσσεται.Το web site σας δεν είναι φυλλάδιο / μπροσούρα, όπου το τυπώνετε και τελειώσατε.

Οταν αποφασίσετε να φτιάξετε ή να ξαναφτιάξετε το web site σας ξεχάστε πια τη σκέψη “έλα μωρέ ένα μικρό web site να φτιάξουμε 5-6 σελίδες, ώστε να ξεκινήσουμε”. Πολύ περισσότερο αποφύγετε όσους σας προτείνουν κάτι τέτοιο, ή οτιδήποτε πακεταρισμένο ετοιματζίδικο, με αυτό τον τρόπο θα είστε πάντα δέσμιοι των ίδιων ανθρώπων και των ίδιων στάσιμων τεχνολογιών.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΟΧΙ, δεν θέλετε το νέοσας web site να είναι ένα στατικό 5 σελίδων web site. Η αλήθεια είναι πως μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα χρειαστείτε να αλλάξετε κάτι, κάποιο κείμενο / περιγραφή, κάποια τιμή, κάποια ειδική προσφορά κλπ. Τώρα θα χρειαστεί να ξαναπληρώσετε για αλλαγές και προσθήκες νέων σελίδων. Ετσι, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αν όχι και νωρίτερα θα έχετε ήδη ξοδέψει σχεδόν τα τρπλάσια χρήματα απ’ όσα είχατε αποφασίσει να ξοδέψετε.

Θυμηθείτε πως το web site σας, όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι ένα εργαλείο marketing, αν λοιπόν σκοπεύετε με αυτό να ανεβείτε στις ψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης, τότε το web site σας θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να αλλάζει, προσθέτοντας νέο περιεχόμενο όσο συχνότερα γίνεται. Και τέτοιες αλλαγές πρέπει να γίνονται απ’ ευθείας από εσάς, αφού αφ’ ενός εσείς ξέρετε την δουλειά σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και αφ’ ετέρου οι μηχανές αναζήτησης χρειάζονται φρέσκο αλλά ποιοτικό περιεχόμενο για το κοινό τους.

Αυτή είναι η αλήθεια, ακόμη κι αν ξεκινάτε μόλις τώρα την κατασκευή ενός web site. Χρειάζεστε ένα web site το οποίο θα εξελίσσεται και θα μεγαλώνει μαζί με σας και την επιχείρησή σας. Χρειάζεστε δυνατότητες όπως να αλλάζετε / διορθώνετε κείμενα – περιγραφές, να προσθέτετε νέες επιλογές, να έχετε την δυνατότητα να ανεβάσετε αρχεία (κείμενα, φωτογραφές κ.ά.).Χρειάζεστε με λίγα λόγια ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System).

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

Και οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται την δυνατότητα να ελέγχουν το περιεχόμενό τους εξίσου όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν χρειάζεστε ένα “φευγάτο” design αλλά χρειάζεστε ένα web site που σας επιτρέπει να αλλάζετε σχεδόν όλο το περιεχόμενό του όποτε το έχετε ανάγκη.
Σκεφθείτε ότι δεν αγοράζετε ένα κουτί που ο χώρος είναι απόλυτα περιορισμένος. Επενδύετε σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα το οποίο θα σας βοηθά να αλλάζετε την λειτουργικότητα και το περιεχόμενο του web site σας.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου σήμερα δεν απαιτούν συγεκριμένες γνώσεις. Είναι τόσο απλά όσο να γράφεται κείμενο στο word ή να ανεβάζετε μια φωτογραφία στο facebook. Τα καλύτερα σχεδιασμένα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου μπορούν να αυτοματοποιήσουν ακόμη και την διαχείριση εικόνων (να αλλάξουν το σχήμα τους ή τον όγκο τους).

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Το web site σας είναι το σημαντικότερο εργαλείο marketing της επιχείρησής σας. ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το περιεχόμενό του όποτε το χρειάζεστε. Μην αφήσετε αυτή τη διαδικασία σε δεύτερη μοίρα, μπορεί σήμερα να σας κοστίσει φθηνότερα, αργότερα όμως (πολύ πιο σύντομα απ’ όσο φαντάζεστε) θα απαιτήσει τα τριπλάσια ίσως και παραπάνω έξοδα, τα οποία σίγουρα θα σας λείψουν από μια άλλη ενέργεια marketing που πιθανόν να σας έφερνε περισσότερες πωλήσεις.

 

Αλέξανδρος Μπούκης
Digital Marketing Specialist